Beşiktaş’ta Ocak ayı ara transfer dönemi adeta fırtına gibi geçiyor. Siyah-beyazlılar, kadroda köklü bir revizyona giderken, art arda yaşanan ayrılıklar ve son günlerde hızlanan transfer görüşmeleri taraftarın gündeminde ilk sıraya yerleşti.
Kadroda Büyük Temizlik: Ayrılıklar Hız Kazandı
Başkan Serdal Adalı ve Teknik Direktör Sergen Yalçın yönetiminde yürütülen transfer operasyonunda, sezonun ikinci yarısına daha dengeli ve kompakt bir kadroyla girilmesi hedefleniyor. Kulüp kaynaklarına göre Beşiktaş, bu süreçte 5-6 oyuncuyla yollarını ayırmayı planlıyor.
Bu ayrılıklar sayesinde hem maaş bütçesinin rahatlatılması hem de yeni transferler için kontenjan açılması amaçlanıyor. Yönetimin toplamda 30–35 milyon euro civarında satış geliri hedeflediği konuşuluyor.
Beşiktaş’ta Giden İsimler
Ara transfer döneminde Beşiktaş’tan ayrılan ya da ayrılığı gündemde olan bazı isimler şöyle:
- Mert Günok: Tecrübeli kaleci, sözleşmesinin sona ermesiyle Fenerbahçe’ye transfer oldu. Bu ayrılık, kaleci rotasyonunda acil ihtiyaç doğurdu.
- Gabriel Paulista: Brezilyalı stoper, serbest transferle Corinthians’ın yolunu tuttu.
- Jonas Svensson: Norveçli sağ bek, sezon sonunda Rosenborg’a dönmeye hazırlanıyor.
- Demir Ege Tıknaz: Altyapıdan yetişen genç orta saha, Braga’ya transfer olmak üzere. Resmi açıklama bekleniyor.
- Rafa Silva: Portekizli yıldızın Suudi Arabistan veya Benfica’ya transferi gündemde. Bonservis beklentisi 7–10 milyon euro.
- Tammy Abraham: Roma’dan kiralanan golcü için Premier Lig kulüpleri devrede. Beşiktaş’ın satın alma opsiyonu bulunuyor ancak rekabet yüksek.
- Wilfred Ndidi: Nijeryalı orta saha için Valencia’nın ilgisi sürüyor. Beşiktaş’ın bonservis beklentisi yaklaşık 8 milyon euro.
Bu ayrılıklar sosyal medyada tartışma yaratırken, taraftarların bir kısmı “kadronun fazla eridiği” yönünde eleştirilerde bulunuyor.
Gözler Transferde: Beşiktaş Kimi Alacak?
Siyah-beyazlılar, özellikle kaleci, stoper, sol bek ve orta saha bölgelerine takviye yapmak için yoğun mesai harcıyor. Yönetim, mali dengeyi bozmadan nokta atışı transferlere odaklanmış durumda.
Öne Çıkan Transfer Adayları
Beşiktaş’ın radarında yer alan ve görüşmeleri süren bazı isimler şunlar:
- Filip Jörgensen (Chelsea): Genç kaleci için kiralık + opsiyonlu anlaşma gündemde. İmzanın yakın olduğu konuşuluyor.
- Nuno Tavares (Lazio): Sol bek transferinde Beşiktaş, zorunlu satın alma opsiyonlu kiralama teklifini sundu.
- Ruben Loftus-Cheek (Milan): Orta saha için düşünülen yıldız isim. Milan kalıcı satış istiyor.
- Emmanuel Agbadou (Reims): Stoper hattı için en yakın transferlerden biri olarak gösteriliyor.
- David Alaba (Real Madrid): Tecrübeli savunmacı için düşük ihtimalli ama ses getiren bir senaryo masada.
- Salih Özcan: Bundesliga’dan transferi gündemde olan milli orta saha, Beşiktaş’a sıcak bakıyor.
- Maestro (Alanyaspor): Demir Ege’nin olası ayrılığı sonrası yerli alternatif olarak öne çıkıyor.
Avrupa Basını da Takipte
Beşiktaş’ın transfer hamleleri yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa basınında da geniş yer buluyor. İngiliz, İtalyan, Alman ve İspanyol medyasında siyah-beyazlıların adı birçok oyuncuyla birlikte anılırken, Beşiktaş “ara transferin en hareketli kulüplerinden biri” olarak gösteriliyor.
Taraftar Sabırsız: “Transfer Nerede?”
Transfer dönemi 6 Şubat’a kadar devam ederken, özellikle maç günleri öncesinde taraftarların beklentisi artmış durumda. Sosyal medyada sıkça “Transferler ne zaman açıklanacak?” yorumları yapılırken, yönetimin önümüzdeki günlerde en az 2-3 transferi resmileştirmesi bekleniyor.
Beşiktaş’ın bu süreci nasıl tamamlayacağı, sezonun ikinci yarısındaki hedefleri açısından belirleyici olacak.