Connect with us

GÜNDEM

Güneri Civaoğlu’nun mirası aileyi birbirine düşürdü! Davalık oldular…

1 Kasım 2024’te 85 yaşında hayatını kaybeden Güneri Civaoğlu’nun 4 yeğeni vasiyetnamenin iptali için davası açtı.

Güneri Civaoğlu’nun ölümünün ardından mirasçı olarak Canan Civaoğlu, yeğenleri Mehmet Selim Molu, Hayri Molu ve Nadir Uluğbay’ın çocukları Ragıp Kemal Uluğbay ile Güneri Kerim Uluğbay kaldı.

Güneri Civaoğlu(sağdaki) ve eşi Canan Civaoğlu (soldaki)

MAL VARLIĞINI EŞİNE BIRAKMIŞTI

Usta gazetecinin İstanbul 13.Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan 1987 ve 2019 tarihli iki vasiyetnamesinde tüm malvarlığını eşine bıraktığı belirtildi.

Civaoğlu’nun karısının tehdit ve baskısı nedeniyle bu vasiyetnameleri yapmak zorunda bırakıldığını ileri süren 4 mirasçı, ‘vasiyetnamenin iptali’ için dava açtı.

Akşam gazetesinden Neslihan Keskin’in haberine göre, dilekçede yeğenleri “Güneri ile eşi Canan Civaoğlu, resmi olarak evli olmalarına rağmen çok uzun yıllardan beri fiilen ayrı yaşamaktadır. Evlilikleri kağıt üzerinde anlaşma niteliğindedir” dedi.

Diğer mirasçılar, Civaoğlu’nun vasiyetnamelerinin iptalini talep ettiler.

2019’DAKİ RÖPORTAJDA EŞİ İÇİN SÖYLEDİKLERİ: HARİKULADE BİR EŞİM VAR

Güneri Civaoğlu 2019’da bir gazeteye verdiği röportajında eşi Canan Civaoğlu ile ilgili şunları söylemişti:

Eşim uzun zamandır yaz kış Bodrum’da kalıyor. Onun için cuma akşamları Bodrum’a gidip pazartesi günleri dönüyorum. Harikulade bir eşim var. Her geçen gün daha çok seviyorum onu. 50 yıl oldu, dile kolay. Hakikaten çok şanslıyım.

GÜNERİ CİVAOĞLU KİMDİR?

85 yaşındaki Güneri Cıvaoğlu, Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi, Milliyet Gazetesinin baş yazarıydı. 30 Temmuz 1939’da Ankara’da dünyaya gelen Güneri Cıvaoğlu, gazeteci, avukat, haber ve televizyon sunucusu görevlerini başarıyla gerçekleştirdi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenciyken çalışmaya başlayan Cıvaoğlu, Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak gazeteciliğe adım attı.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı. Strasbourg Üniversitesi’nde bir süre ekonomi okudu. Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Güneş gazetesinin ortakları arasındaydı ve uzun süre genel yayın yönetmenliğini de bizzat yürüttü. 1986-1996 yılları arası Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı, Show TV’de yöneticilik yaptı. 1996’dan beri Milliyet gazetesinin başyazarıdır. Kanal D’de ana haber bülteninin sunuculuğunu yaptı. Aynı kanalda ‘Durum’ başlıklı televizyon programını sunan Cıvaoğlu ‘Şeffaf Oda’ programı ile başka kanallarda da devam etti.

Continue Reading
Advertisement Google News
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir