Connect with us

DÜNYA

Suriye’de IŞİD saldırısı! 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı yaşamını yitirdi – Olayın ayrıntıları ortaya çıkıyor

Yayınlanma:

ABD ordusu, Suriye’de terör örgütü IŞİD’in bir militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABD Merkezi Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), saldırıya ilişkin X sosyal medya platformundan açıklama yaptı.

CENTCOM’dan yapılan açıklamada, “13 Aralık’ta, Suriye’de tek başına hareket eden bir IŞİD silahlı saldırganının düzenlediği pusu sonucu 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti, 3 asker ise yaralandı. Silahlı saldırgan, çıkan çatışmada öldürüldü” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, hayatını kaybeden askerlerin kimliklerinin, bu kişilerin ailelerine haber verildikten sonra açıklanacağı belirtildi.

‘MİSİLLEMESİ OLACAK’

ABD Başkanı Trump, ABD’li askerlere yönelik yapılan IŞİD saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Söz konusu saldırının Suriye yönetiminin tam kontrol sağlayamadığı ‘çok tehlikeli bir bölgede’ gerçekleştiğini belirten Trump, hayatını kaybeden 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşını ‘vatanseverler’ olarak nitelendirirken, yaralanan üç askerin durumunun iyi olduğunu bildirdi. Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara’nın saldırı karşısında “son derece öfkeli ve rahatsız” olduğunu ifade eden Trump, “Bu, IŞİD’in ABD ve Suriye’ye karşı, Suriye’nin tam olarak kontrol edemediği çok tehlikeli bir bölgesinde gerçekleştirdiği bir saldırıydı” ifadelerini kullandı. Trump, yaşanan can kayıplarının karşılıksız kalmayacağını belirterek, “Çok ciddi bir misilleme olacak” dedi.

TOM BARRACK’TAN KINAMA

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack da saldırıyı kınadı. X hesabından açıklama yapan Barrack, şu ifadelere yer verdi:

“Suriye’nin merkezinde ABD-Suriye hükümeti ortak devriyesine yönelik yapılan korkakça terörist saldırıyı şiddetle kınıyorum. 3 cesur ABD askeri ve sivil personelin kaybını üzüntüyle karşılıyoruz ve saldırıda yaralanan Suriye askerlerinin bir an önce iyileşmesini diliyoruz. Suriyeli ortaklarımızla birlikte terörizmi yenme kararlılığımızı sürdürüyoruz”

BARRACK’TAN YENİ AÇIKLAMA

Tom Barrack, saldırıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. ABD askerlerinin Suriye’de olmalarının nedenlerini sıralayan Barrack, “Güçlerimiz, IŞİD’i bir kez ve tamamen yenmek, yeniden canlanmasını önlemek ve Amerikan vatanını terör saldırılarından korumak amacıyla Suriye’de kalmaya devam ediyor” dedi.

Saldırının faillerinin bulunması konusunda Suriye hükümetiyle eşgüdüm mesajı veren Barrack, “Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara’nın, saldırının faillerini belirleme ve hesap sorma konusundaki güçlü kararlılığını memnuniyetle karşılıyoruz. Birlikte Suriye’deki terörizmi kökten silecek ve Amerikan halkına yönelik tehditlere müsamaha göstermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Donald Trump’ın “misilleme” mesajına paralel olarak Barrack, “Bu hain saldırıda parmağı olan her bir birey, finansör ve kolaylaştırıcı kararlılıkla takip edilecek, IŞİD tamamen yok edilene kadar bu görevden vazgeçmeyeceğiz. Amerikalılara yönelik her türlü saldırı, hızlı ve amansız bir adaletle karşılık bulacaktır” dedi.

Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir